Ontdoe de kabeljauwstaart van vinnen, was de vis met koud
water en zout hem aan de buitenkant.
Laat het zout 20 minuten intrekken en spoel daarna af.
Leg de staart met het water, desgewenst de kruiden en het sap
van 1/2 citroen in een grote vuurvaste schaal.
Strooi een dun laagje paneermeel over de vis en leg er de in
stukken verdeelde boter op en om.
Schil zo nodig de aardappelen en verwijder de pitten.
Kook ze 3 minuten in water met zout voor, giet ze af en leg ze
om de vis.
Zet de schotel midden in een vrij hete oven (±
200°C) en laat de vis hierin in 30-45 minuten gaar en
bruin worden. De vis is gaar als het visvlees ondoorschijnend
wit is.
Neem de schotel uit de oven en leg schijfjes citroen op de
staart.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |